Jól megmossuk, és megtisztítjuk a gyümölcsöt, majd átpasszírozzuk. Az így kapott gyümölcsvelőhöz hozzáadjuk a vízben, tűz felett felolvasztott cukrot, mikor az már kihült. Átszűrjük,és hűtés után fogyasztható. Savanyúsága pár csepp citromlével alakítható.Sárga-, vagy őszibarack egyaránt használható hozzá.
Citromfagyi
1 l víz 45 dkg cukor 5 citrom
Tűz fölött megolvasztjuk a cukrot a vízben, ha jól elolvadt, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ekkor adjuk hozzá a citromok kifacsart levét. Átszűrjük, és kész is a fagylaltunk. Ha nem elég savanyú számunkra, citromlével segíthetünk a problémán. Elkészítés után érdemes fagyasztóba rakni egy kicsit.
Kb. 1 dl tejszínhez hozzákeverjük a reszelt csokoládét, s lassú tűzön, gőz fölött megolvasztjuk. A maradék tejszínhez hozzákeverjük a tojást, a porcukrot, majd gőz fölé tesszük, s hozzáadjuk a csokis tejszínt. Habverővel addig keverjük amíg be nem sűrűsödik. Ha kihűlt, fagylaltgépbe tesszük, s addig kevertetjük míg megfelelő állagúra nem hűl.
A vízbe beleöntjük a cukrot, s addig főzzük, amíg a víz gyöngyözni nem kezd. A megtisztított epret villával széttörjük, belekeverjük a szirupba. Hozzáadjuk a citromlevet, s fagylaltgépben kevertetjük. tejszínből habot verünk, s amikor az epres massza már elég hideg, hozzákeverjük, és lefagyasztjuk.
A kimagozott meggyre ráöntjük a joghurtot és botmixerrel pépesre zúzzuk. Az édesítőt egy csöppnyi forró vízben feloldom és a meggyhez adom. A tojásfehérjét kemény habbá verem és azt is beleöntöm, jól kikeverem, fagyi gép híján mehet a fagyasztóba. Ugyan olyan finom lesz mint a gépi, csak amikor elkezd kristályosodni kétszer 20-20 percenként kivesszük a fagyasztóból és újra átmixeljük! 3-4 óra múlva fogyasztható.
Szofi turmix
mogyoróvaj (nutella is lehet) müzli kekszdarabok tej